SELAMAT BERSEDIA: UPSR, PMR, SPM, STPM, DOA BUAT KALIAN MOGA CEMERLANG!!!

Mulakan dengan basmalah dan doa, bertenang dan fokus kepada tugasan soalan...

BERITA SMK ST MICHAEL, IPOH DAN ISU SEMASA

Sila klik pautan di bawah:
cikguazhar2.blogspot.com

Followers

Search This Blog

Sunday, April 12, 2015

MOTIVASI BELAJAR: WAJIB SOKONG G S T (THE RIGHT CHOICE OF HOPE)

Assalamu alaikum dan salam sejahtera,

Bertemu lagi dalam slot kecemerlangan peribadi jalan menuju kejayaan buat kesekian kalinya. Semoga kalian terus bersemangat waja agar segala usaha yang dirancang bakal beroleh hasil yang dihasratkan. Setelah segala yang terbaik dilakukan, insya-Allah kalian boleh mengharapkan pencapaian yang berbaloi.

Rakyat Malaysia kini sedang membiasakan diri dengan rejim percukaian terbaharu yang dinamakan cukai barang dan perkhidmatan atau singkatan bahasa Inggerisnya GST. Dalam dunia pembelajaran GST bukan perkara asing atau baharu. GST ialah singkatan bagi cogan kata berbahasa Melayu atau tag line yang berbunyi 'gred sentiasa tertinggi'.

Walaupun terdapat ahli psikologi yang tidak bersetuju dengan GST dalam pembelajaran dengan pelbagai hujah dan dapatan kajian, namun hakikatnya ialah ukuran pencapaian pembelajaran tetap merupakan GST. Bakat terbaik dari segi kognitif atau akal ialah golongan yang mengejar GST. Tanpa menafikan pencapaian kemahiran insaniah dan manipulatif yang lain, hanya golongan GST berupaya mengorganisasi falsafah, kerangka pemikiran dan wawasan yang bersifat menyeluruh dan seimbang.

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

No comments: