SELAMAT BERSEDIA: UPSR, PMR, SPM, STPM, DOA BUAT KALIAN MOGA CEMERLANG!!!

Mulakan dengan basmalah dan doa, bertenang dan fokus kepada tugasan soalan...

BERITA SMK ST MICHAEL, IPOH DAN ISU SEMASA

Sila klik pautan di bawah:
cikguazhar2.blogspot.com

Followers

Search This Blog

Thursday, November 7, 2013

SENARAI KERJA GURU MINGGU TERAKHIR PERSEKOLAHAN (CHECK-LIST FOR YEAR END)

Pejam celik, pejam celik, tahun persekolahan 2013 sudah tiba di penghujung jalan. Peperiksaan awam sudah bermula sejak 6 November, manakala sesi persekolahan secara rasminya berakhir pada tanggal 15 November. Keadaan di sekolah agak lengang justeru pelajar tingkatan 5 dan 6 Atas sudah tidak hadir ke sekolah seperti biasa, sedangkan murid tingkatan 3 juga mula 'menghilang' usai menduduki peperiksaan penilaian menengah rendah (PMR).

Keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) bakal diumumkan pada hari Khamis ini. Murid tahun 6 juga mula sibuk dengan pendaftaran kemasukan ke tingkatan satu sekolah menengah. Bakal murid tahun satu sekolah rendah telah mula membuat persiapan tanpa rasa kekok justeru sudah biasa dengan kelas prasekolah mulai usia empat tahun lagi.

Semua urusan hujung tahun itu menjadikan guru bertambah sibuk dan tidak menang tangan walaupun sesi bilik darjah secara rasmi telah berkurangan sedikit. Senarai panjang tugas melengkapkan dokumentasi dan fail menanti mereka. Kira-kira 20 peratus guru terbabit dengan tugas pengawasan peperiksaan, manakala sebahagian besar lagi bersedia untuk bertugas sebagai pemeriksa pada musim cuti sekolah kelak.

...

...

...

...

...

...

...

No comments: