SELAMAT BERSEDIA: UPSR, PMR, SPM, STPM, DOA BUAT KALIAN MOGA CEMERLANG!!!

Mulakan dengan basmalah dan doa, bertenang dan fokus kepada tugasan soalan...

BERITA SMK ST MICHAEL, IPOH DAN ISU SEMASA

Sila klik pautan di bawah:
cikguazhar2.blogspot.com

Followers

Search This Blog

Wednesday, November 13, 2013

KEPUTUSAN UPSR PAGI INI (ROAD TO SUCCESS)

Debaran hampir setengah juta calon (478,848 orang) Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) bakal berakhir kira-kira pukul 10 pagi ini apabila keputusan peperiksaan berkenaan diumumkan. Perasaan yang sama dikongsi oleh keluarga masing-masing, serta seluruh warga sekolah. Selain datang sendiri mengambil slip keputusan ke sekolah, calon juga boleh mengetahui keputusan masing-masing menerusi mesej pesanan ringkas 15888 mulai masa yang sama.

Analisis keputusan UPSR yang diumumkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia menunjukkan bahawa sejumlah 42,646 orang calon mencatat semua A dalam peperiksaan berkenaan. Daripada jumlah itu, 25,685 ialah calon kawasan bandar, manakala selebihnya (16,960 orang) calon luar bandar. Pencapaian calon UPSR 2013 merupakan prestasi terbaik dalam tempoh empat tahun (klik di sini dan di sini).

Sekolah Kebangsaan Seri Ampang, Ipoh (SKSA) yang berstatus sekolah kluster kecemerlangan berbangga dengan 31 orang calon semua A, berbanding dengan 24 orang pada tahun sebelumnya. SKSA berjaya mengatasi SK Sungai Rokam, SK Rapat Setia dan SK Raja Perempuan. SKSA hanya ketinggalan sedikit sahaja di belakang kedudukan rangkaian sekolah Convent.

...

...

...

...

...

...

...

No comments: