SELAMAT BERSEDIA: UPSR, PMR, SPM, STPM, DOA BUAT KALIAN MOGA CEMERLANG!!!

Mulakan dengan basmalah dan doa, bertenang dan fokus kepada tugasan soalan...

BERITA SMK ST MICHAEL, IPOH DAN ISU SEMASA

Sila klik pautan di bawah:
cikguazhar2.blogspot.com

Followers

Search This Blog

Wednesday, December 25, 2013

HINGGA KE BUMBUNG AEON (PARKING BAY AT THE TOP)


Setelah beberapa pusingan berlegar-legar di kawasan letak kereta berbayar aras bumi, penulis blog (PB) akur untuk memanjat laluan ke tempat letak kenderaan di aras tiga gedung Aeon (dahulunya Jusco) Stesen 18, Ipoh. Kompleks berkenaan dibeli oleh pihak Aeon daripada pemaju hartanah, Keris Properties. Khabarnya, Aeon akan membina sebuah lagi gedung besar di Jalan Kuala Kangsar, selain terus menjadi penyewa utama kompleks Kinta City di Jalan Tasek.

Aras tiga juga sudah dipenuhi kenderaan yang masih enggan berganjak justeru jama baru menunjukkan pukul 11.30 pagi, iaitu setengah jam daripada gedung Aeon memulakan perniagaan harian. Setelah beberapa kali mencuba nasib, PB seperti pemandu kenderaan yang lain tidak dapat berbuat apa-apa melainkan harus memanjat lagi ke atas. Kali ini kenderaan bergerak ke bahagian bumbung gedung Aeon, suatu kawasan terbuka dan tidak beratap.

Rupa-rupanya sudah banyak kenderaan di bahagian bumbung gedung Aeon yang senasib. Pemilik kenderaan harus cam betul-betul terhadap label kedudukan tempat meletak kenderaan supaya tidak susah untuk mencari semula kenderaan usai urus niaga nanti. Buktinya, beberapa orang pemilik kenderaan kelihatan tertinjau-tinjau kenderaan masing-masing, barangkali sudah terlupa.

...

...

...

...

...

...

...

No comments: