SELAMAT BERSEDIA: UPSR, PMR, SPM, STPM, DOA BUAT KALIAN MOGA CEMERLANG!!!

Mulakan dengan basmalah dan doa, bertenang dan fokus kepada tugasan soalan...

BERITA SMK ST MICHAEL, IPOH DAN ISU SEMASA

Sila klik pautan di bawah:
cikguazhar2.blogspot.com

Followers

Search This Blog

Monday, December 29, 2014

PESAWAT AIR ASIA PULA DITIMPA TRAGEDI (INDONESIAN-BASED AIRCRAFT MISSING)

Tahun 2014 merakamkan tiga episod duka berkaitan dengan syarikat penerbangan milik temapatan. Pesawat MH 370 masih misteri dan belum ditemui walaupanmasa telah berlalu begitu lama. Pesawat MH 17 pula ditembak jatuh di kawasan bergolak Ukraine mengorbankan semua anak kapal dan penumpang.

Pada awal pagi Ahad yang lalu (28 September) ketika negara sedang nestapa dengan musibah banjir terburuk dalam sejarah, pesawat Airbus 320-200 milik AirAsia Indonesia dengan pendaftaran PK-AXC dan nombor penerbangan QZ 8501 terputus hubungan dengan kawalan trafik udara danhilang dari isyarat radar. Juruterbang pesawat telah memohon untuk membelok ke kiri dan meningkatkan ketinggian mencecah 38,000 kaki bagi mengelak awal tebal kumulonimbus pada pukul 7.20 pagi waktu Malaysia. Namun, justeru terdapat enam buah lagi pesawat di laluan yang sama para aras ketinggian berbeza, permintaan itu ditangguhkan.

Setelah empat minit segala komunikasi terputus sepenuhnya. Pesawat membawa 155 orang penumpang: 155 warga Indonesia, 3 warga Korea Selatan dan masing-masing seorang warga Malaysia, Britain, Peranchis dan Singapura. Tujuh orang anak kapal (kru kabin) yang terbabit terdiri daripada dua orang juruterbang, seorang jurutera dan empat orang pramugara/i. Pesawat berlepas dari Lapangan Terbang Juanda di Surabaya pada pukul 5.35 pagi waktu Indonesia (cepat satu jam berbanding dengan waktu Malaysia) dan dijadualkan tiba di Lapangan Terbang Changi, Singapura pada pukul 8.20 pagi.

...

...

...

...

...

1 comment:

Asa Loan said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.