SELAMAT BERSEDIA: UPSR, PMR, SPM, STPM, DOA BUAT KALIAN MOGA CEMERLANG!!!

Mulakan dengan basmalah dan doa, bertenang dan fokus kepada tugasan soalan...

BERITA SMK ST MICHAEL, IPOH DAN ISU SEMASA

Sila klik pautan di bawah:
cikguazhar2.blogspot.com

Followers

Search This Blog

Friday, December 12, 2014

KISAH DI JALAN MASJID INDIA (WHEN ACTION SPEAKS LOUDER)

I   Dalam perjalanan ke masjid India

Peniaga jalanan (tanpa lesen) memaki hamun seorang wanita 50-an yang terlanggar barang jualannya yang menghalang laluan pejalan kaki

II  Usai Solat Jumaat

     Orang ramai beratur panjang apabila seorang dermawan (mirip pemilik Jakel) bersedekah RM5

      Peminta sedekah warga asing berkeliaran

III  Seorang Pak Arab berjubah menendang troli seoarang Bangla di belakangnya tanpa menoleh kerana berang dengan ungkapan excuse me. Sebaliknya wanita kulit putih yang sedang mendorong stroller anaknya mengucapkan sorry setelah diberi izin laluan (macam bahasa bahas ala-parlimen)

IV  Di hadapan balai berlepas KLIA

Seorang pemandu teksi menyerang warga Afrika kerana van yang dipandu kena hentam dari sebelah kiri akibat kereta sewa warga Afrika keluar dari tempat letak kereta secara mengejut.


...

...

...


...

1 comment:

Asa Loan said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.