SELAMAT BERSEDIA: UPSR, PMR, SPM, STPM, DOA BUAT KALIAN MOGA CEMERLANG!!!

Mulakan dengan basmalah dan doa, bertenang dan fokus kepada tugasan soalan...

BERITA SMK ST MICHAEL, IPOH DAN ISU SEMASA

Sila klik pautan di bawah:
cikguazhar2.blogspot.com

Followers

Search This Blog

Wednesday, December 3, 2014

KESELAMATAN DALAM PERJALANAN MUSIM HUJAN (BLIND SPOT IN DRIVING)

Cuaca memang sukar untuk diramalkan kerana fenomena geografi merupakan tanda kekuasaan Ilahi bagi mereka yang mahu berfikir. Pada suku pertama tahun ini, pakar kaji cuaca pernah meramalkan bahawa musim kemarau dan panas bakal berlanjutan hingga penghujung September. Namun, belum sempat habis bulan Julai, hujan mula turun mencurah-curah.

Kejadian ribut, puting beliung dan petir juga semakin kerap berlaku di kawasan-kawasan yang dahulunya tidak memiliki pengalaman sedemikian, misalnya di Pendang, Kedah. Tanah Tinggi Cameron pula dilanda banjir akibat hakisan tanah yang berkait rapat dengan kegiatan pencerobohan tanah secara berleluasa. Jalan raya bermutu tinggi seperti di Slim juga tidak terkecuali daripada 'amukan' air yang tidak mengenal mangsa.

...

...

...

...

...

...

1 comment:

Asa Loan said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.