SELAMAT BERSEDIA: UPSR, PMR, SPM, STPM, DOA BUAT KALIAN MOGA CEMERLANG!!!

Mulakan dengan basmalah dan doa, bertenang dan fokus kepada tugasan soalan...

BERITA SMK ST MICHAEL, IPOH DAN ISU SEMASA

Sila klik pautan di bawah:
cikguazhar2.blogspot.com

Followers

Search This Blog

Friday, December 5, 2014

KEPERLUAN BERSIKAP TERBUKA DALAM DAKWAH (THE WISDOM OF DOING)

Seorang bekas pendakwah selebriti yang kemudiannya terjun dalam dunia politik baru-baru ini mengeluarkan kenyataan kontroversi yang mengundang maklum balas bersifat kontra. Malah, hal peribadi beliau turut dibangkitkan kerana beliau dianggap cuba meraih semula perhatian yang semakin suram akibat munculnya demikian banyak tokoh pendakwah muda yang berpengaruh, termasuk golongan pelakon atau penyanyi yang berhijrah yang beliau label sebagai ustaz dan ustazah 'jadian' segera. Hakikatnya ialah zaman glamor seseorang tokoh ada yang singkat dan tidak kurang juga yang mengalami pasang surut bergantung kepada sambutan orang ramai yang tidak boleh dipaksa-paksa.

Pendakwah tersohor dalam sejarah umat tidak semestinya datang daripada masyarakat cendekia yang memiliki ijazah doktor falsafah pengajian dakwah, syariah, tafsir dan sebagainya. Sahabat-sahabat Rasulullah Sallallahu alaihi wasallam yang pernah digelar sebagai umat terbaik (khaira ummah, 3:110), generasi al-Quran yang unik, generasi Rabbani yang komited dan bayangan masyarakat syurga muncul dari madrasah tarbiyyah baginda bermula di rumah Arqam ibn Abi Arqam. Cuba teliti pula profil pendakwah hebat seperti Ahmad Deedat, Yusuf Islam (Cat Stevens) dan banyak lagi.

...

...

...

...

...

...

...

...

1 comment:

Asa Loan said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.