SELAMAT BERSEDIA: UPSR, PMR, SPM, STPM, DOA BUAT KALIAN MOGA CEMERLANG!!!

Mulakan dengan basmalah dan doa, bertenang dan fokus kepada tugasan soalan...

BERITA SMK ST MICHAEL, IPOH DAN ISU SEMASA

Sila klik pautan di bawah:
cikguazhar2.blogspot.com

Followers

Search This Blog

Tuesday, December 9, 2014

BILANGAN JUTAWAN DI KUALA LUMPUR TERTINGGI DI DUNIA (BIG PUSH AND TRICKLING DOWN)

Ibu kota Malaysia, Kuala Lumpur (KL) dilaporkan mencatat bilangan jutawan menghampiri angka 14,000 orang. Wealthnsight, sebuah firma penyelidikan antarabangsa juga menyebut bahawa jumlah berkenaan melebihi separuh daripada 26,105 orang jutawan Malaysia pada tahun 2013. Dalam tempoh empat tahun sahaja lagi, angka berkenaan dijangka melonjak kepada 30,054 orang (klik di sini).

Penarafan jutawan yang dilakukan adalah dalam ukuran dolar Amerika Syarikat (USD). Belakangan ini Ringgit Malaysia (RM) mengalami kejatuhan nilai, iaitu sekitar USD1 = RM2.40 +. Dalam jangka pendek, kejatuhan RM memberi keuntungan kepada sektor eksport dan pelancongan, tetapi tidak boleh dibiarkan terus merudum dalam jangka panjang.

Tom Carlisle yang menganalisis data Wealthnsight berkenaan dipetik sebagai berkata bahawa antara faktor kemunculan jutawan KL ialah kemajuan Malaysia sebagai peneraju dan hub sistem kewangan Islam, di samping kepesatan sektor hartanah dan pembinaan. Jutawan KL juga didapati banyak membuat pelaburan potfolio kewangan yang kukuh di rantau Asia Pasifik.

...

...

...

...

...

1 comment:

Asa Loan said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.